tisdag, juli 31, 2007

Eskimåer

Eskimåerna lever långt upp i norr och kallas eskimåer eftersom alla bra namn redan var tagna när de upptäcktes. De lever på fiske, paddlar kajak och gömmer sig från isbjörnar mest hela tiden. De har alltid massor kläder på sig eftersom det är så kallt, och kläderna gör de av skinn från tex säl eller av fiskfjäll eller vad faan vet jag, jag är ingen etnolog.

Eskimåer ser alltid glada och söta ut och jag tycker att de påminner ganska mycket om gosedjur eftersom de har tjock päls och söta ansikten. Men låt dig inte luras. Alla eskimåer tycker inte om att man gosar på dem och de kan bli jättearga om man försöker krama dem när de inte är beredda. Eskimåer betraktas dock som jävligt osexiga av de flesta, något som bevisas av att det finns väldigt få porrsidor med eskimåer.

Eskimåerna skall inte förväxlas med norrmän, även om båda tycker om att klubba säl. Den stora skillnaden mellan norrmän och eskimåer är att eskimåer är the real shit medan norrmän bara är våra trista grannar. Däremot kan man säga att indianer, eskimåer och samer har en hel del gemensamt. De är alla så kallade naturfolk, vilket betyder att de lever i naturen till skillnad från alla oss andra, som bor i Stockholm. Dessutom klassas de alla som urbefolkning. Eskimåerna är den kanske coolaste urbefolkningen. De är till exempel de enda som tvättar sig med kiss, iallafall så stod det så i en bok som min lågstadielärarinna läste för klassen när jag var liten. Eller så hittade hon bara på det, men då är hon ju helt jävla sjuk i huvet.

Andra fräna grejjer med eskimåer är att de tror att en stor korp skapade mannen från en fröskida och att resten av männen sedan klättrade ner från himlen på en klätterväxt. Det där med klätterväxten är ju stulet rakt av från "Jack och den magiska bönstjälken" men det är ändå en rätt skön historia.


Det var väl allt jag hade att berätta om eskimåer. Hela bloggvärlden skriver om Bergman, jag skriver om eskimåer. Så kan det vara ibland.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker Eskimåer är coola

Anonym sa...

Eskimåer!!!

Anonym sa...

After you have these details taken care of, the best choice will probably be searching on the internet to get a Canadian site that will enable you to compare the prices for insurance policies suitable for you, being a motorist, which provide their own cover in Ajax. Should you choose this particular, you might be bound to discover reduced prices than if you needed to contact about to attempt to find a good offer. chwilowka Most of Canada would love to get their car insurance for less and if you reside within Ontario, you happen to be most likely no exception to that particular general principle. In case you reside in Ajax, Ontario, then this may be considered a bit less complicated than you think. Nowadays you have a much more options to obtain the kind of auto insurance that you would like without having to invest a lot of money to get it all.