tisdag, juni 05, 2007

Nationaldag

Imorgon firar vi Sveriges nationaldag, ursprungligen eftersom Gustav Wasa på denna dag år 1523 skickade ut dansken och blev vald till Sveriges Konung. Men istället för att verkligen fira denna dag, och göra något trevligt av den, så gnälls det.

-Buhuu, det var bättre förr, med pingsten, då fick man långhelg!!!!!!

Alltså, jag förstår mig inte på folket i detta land. Först går folk runt och gnäller över att vi inte har någon nationell identitet och att det inte finns något typiskt svenskt. Sen när så nationaldagen blir helgdag, ja då gnäller man över att man vissa år förlorar en ledig dag.

Är detta verkligen allt som betyder något för oss, hur många lediga dagar man har?

De flesta har 5-7 veckors semester i Sverige, ta ledigt på pingsten med dom om det är så jävla viktigt.

Kan man inte bara se på Nationaldagen som en dag där vi kan ära och hedra vårt land, vår kultur och vårt sätt att leva, utan att göra det till en gnällfest pga en missad röd dag var 3,4 år?

Jag är både stolt och glad över att leva i Sverige och anser att det är väl värt att fira både Sverige och det svenska. Införandet av en ledig dag på nationaldagen är ett mycket viktigt beslut för att stärka vår nationella identitet i en tid när hela världen alltmer flyter samman och folk famlar efter sitt ursprung och sin tillhörighet. Så sluta gnäll över det och gå ut och ha det lite trevligt, eller gör något riktigt riktigt svenskt - ligg i sängen bakfull och jämra dig hela dagen.

kom-i-form-med-schmoggen
Vissa dagar är det svårt att hitta motivationen. Man orkar kanske inte gå till gymmet, eller ta den där promenaden efter middagen. Ett bra tips är då att utföra någon sorts alternativ syssla som är både rolig och ger motion eller styrka. I dessa dagar är det ju lite aktuellt med upplopp, något som är både jobbigt och roligt. Det kan dessutom kombineras med alkohol eller andra droger, vilket kan öka din prestationsförmåga och därmed också din muskelutveckling.

Om du inte känner för att delta på endera sidan i de planerade nationaldagskravallerna, kanske en planstormning mot Island passar. Eller varför inte fara till nästa G8-möte och slänga lite molotovcocktails mot polisen. I dessa lite större sammanhang tränar du inte bara styrka och kondition utan även din syreupptagningsförmåga ställs på hårda prov då tågasen ofta ligger tät. Mycket nöje!!!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Gillar du nationaldagen? Är du rasist eller? :) Själv ska jag hämta en hyrbil på jobbets bekostnad och bila ner till Oskarshamn för hotellfrukost och beräkningsavtal på hyttfabriken i O-hamn.. Blir där till fredag, gaaaah!

Anonym sa...

Äntligen nationaldag:

Har du rakat skallen till idag lille jobs? Fram med bombarjackan och rulla upp jeansen för nu kör vi...

"Ultra supa, det e va vi gör, ultra supa ända tills vi dör"

Suck. Stackars 90 talet.

Anonym sa...

De e varmt i bomber idag...

Anonym sa...

Heja Sverige ”gul och blå”
Däremellan ska det stå:
Slå, Slå, Slå. Heja ”gul och blå”

Jag och Tvättis firade nationaldagen med att fara runt i Stockholm i vår franska lilla bil. Vår kära kungliga huvudstad! Ovanför i skyn surrade polishelikoptrar och i varje gathörn vaktade piketen. Vi möttes av blinkande blåljus och sirener i alla vädersträck och höll nästan på att krocka med rikskriminalens nationella insatsstyrka. Hurra, hurra hurra!! - Detta är Sveriges Nationaldag!

På ena sidan i Vasaparken extremhögern. Finniga, kalhuvade, uppbröstade nazistoffer, marscherandes med en blondin i högklackat i ena handen och den andra uppsträckt mot luften.

På andra sidan motdemonstranterna. Avgrundsvänstern redo att försvara kommunismen med sina bara händer och med revolution i blicken skallandes: solidaritet i ur och skur, proletariatets diktatur!

Eftersom vi inte kom fram överallt i stan och var lite rädda för att få en rökgranat eller nåt inslängd i vår nercabbade bil, tog vi oss ut mot Sundbyberg istället. Där åt vi en god middag i skuggan på en kinarestaurang.

Mätta och glada tog vi sen en tur ut mot golf-ängarna som ligger mitt emot Hallonbergen. Där möttes vi av musik och skratt. Alla kulturer var samlade på en och samma plats med massor av marknads- och matstånd, karuseller och uppträdande. Människor från jordens alla hörn satt tillsammans i gräset o njöt av solens varma strålar och Sveriges nationalsång. Säga vad man vill, men svartskallarna vet hur man firar Sveriges Nationaldag!

Värmen var övermäktig och påminde om Afrikas sol när den är som hetast. Så vi bestämde oss snart för att åka hem och ta en (spansk)-siesta. Senare på kvällen tittade vi på fotboll. En alldeles ”mellanmjölkig” match, tills LillTroll tog fram sitt italienska humör då de blågula spelarna i första halvlek bara passade till varann i backlilnjen.

Heja Sverige friskt humör, det är det som susen gör.

Hurr hurr

Anonym sa...

Lilltroll borde ha en egen blogg. Lite bättre....kan den heta.

Jobs sa...

Hon har ju redan en blogg, inne i min blogg.