onsdag, augusti 15, 2007

Fotbollsveckan

Så, det har spelats en del viktiga fotbollsmatcher i veckan. Först har vi ju "lilla derbyt" mellan DIF och bajen, sedan Elfsborgs försök att försvara den svenska äran i Champions League.
Matcherna kunde inte ha varit mer olika. Medan DIF-bajen var fyllt av kamplusta, fult spel och jävlaranamma från båda sidorna, så var Valencia-Elfsborg ett riktigt sömnpiller helt utan närkamper och där behållningen endast var den briljans med vilken Valencia spelade sig igenom Elfsborgs tafatta köttmur.

Där DIF-bajen var en kamp, var Valencia-Elfsborg en avrättning och lika härligt det är att se sitt lag vinna en hård jämn kamp, lika pinsamt är det som svensk att se ett svenskt lag fjanta runt i Europa. Jag menar inte att det är pinsamt att förlora pga att man är dålig, eller att man har en dålig dag, eller ens att man gör individuella misstag som kostar mål i baken. Jag menar att det är pinsamt när ett helt lag inte ens försöker störa spanjorerna. Jag tror inte Elfsborg fick ett enda gult kort under hela matchen, inte heller att de sparkade ner någon i Valcncia vid något tillfälle. Istället lät man motståndarna passa runt bollen som de ville och leta instick och kombinationer.

Fy faan va kasst.

Det hade behövts en Aki i Elfsborg igår, någon som redan i matchens inledning trampar motståndarnas stjärna på handen, någon som trycker till i varenda närkamp och någon som visar att det kommer göra ont att komma nånvart idag. Någon som inte är en feg jävla Anders Svensson som bara kan prestera om han lyckas med de första fem klackarna han försöker sig på.

Elfsborg verkar dock inte vara det laget. Elfsborg verkar inte ha den hårdheten som krävs för att som sämre lag iallafall försöka utmana och göra det svårt för ett övermäktigt motstånd. Elfsborg är alldeles för mycket Anders Svensson, alldeles för mycket knalleland och alldeles för mycket "ursäkta, vart är jag?" för att det skulle kunnat gå annorlunda.

Nu har ju även DIF skämt ut sig enligt vissa i Europa-spelet, och visst det har dom. Precis som många andra lag. Jag har dock aldrig sett ett svenskt lag så fegt och så i brist på fysiskt spel förut. Alla kan förlora mot sämre lag och göra dåliga matcher. Alla kan också bli utskåpade av bättre lag. Men alla kan tydligen inte förstå att man måsta slita och våga spela grisfotboll för att överhuvudtaget ha en chans mot Valencia.

Personligen tror jag Eflsborg kommer gå ner sig nu, även i allsvenskan. De saknar spelet och flytet och har fortsatta problem med halvskadade spelare, samtidigt som de har minst 3 europamatcher kvar i och med CL-returen mot Valencia och sedan två matcher i Uefa-cupens första omgång. Tillsammans med övriga lags problem så kan vi redan nu utropa DIF till allsvensk segrare. Det kommer inte vara pga att DIF spelar den bästa fotbollen, men man är det starkaste laget med de elakaste spelarna och de tuffaste psykena. Det räcker i årets allsvenska. Sen får vi se om det räcker i nästa års CL-kval.
Förmodligen inte.

Roligast igår var ändå när strömblad satte Glenne på plats efter dennes uttalande om att obias var klar för Göteborg. Det var så pinsamt som det bara är i The Office och numera också i TV6.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Reporter: Varför gick ni inte in i närkamperna

Anders Svensson: Dum fråga, gå ut och spela själv

Stor humor!



Att dif vinner har jag trott sen årets serie började.

Jobs sa...

Ja, det där citatet är roligt.

Jag har inte trott på DIF i år alls, men nu gör jag det. Då börjar de väl förlora helt plötsligt, skulle vara typiskt nu när jag har stuckit ut hakan.

Admin sa...

Du kanske har jinxat det och då vinner nog Elfsborg trots allt, nu när götet sålt Markus Berg. Thomas jinxade ju AIKs chanser redan i januari så det är nog iaf inget hot.

Mycket bra krönika av Jan Majlard i dagens Svd:

http://www.svd.se/dynamiskt/sport/did_16706651.asp

Anonym sa...

Skönt att Dembo bestämde sig för att låta det sluta någorlunda rättvist på ullevi trots allt.

Jobs sa...

Det där med att man kan jinxa saker "såsom vem som vinner allsvenskan" faller på sin egen orimlighet. Om vi säger att 1% av alla fotbollssupoortrar någon gång varje säsong hävdar att just deras lag kommer vinna, så skulle det innebära att de lag med många supportrar hade fler personer som sa att deras lag vinner än vad små lag skulle ha. Detta skulle innebära att ju färre supportrar ett lag har, desto fler guld skulle de ha. Detta är inte fallet, förutom för bajen (fast omvänt) men de räknas inte för de har en losermentalitet i klubben som är kraftigare än alla jinxar och jonxar i världen.

Anonym sa...

Va va det jag sa igen....

Elfsborg-Valencia hade många bud på resultatet. En kollega tippade på 0-6 och min egen lille Jobs sa 0-4. HAHAHA....det är roligt!

Själv läste jag av matchen galant och proffsigt som vanligt och tippade stensäkert på att det skulle bli 0-3.....

Jobs sa...

Nu blev det ju inte 0-3 utan 3-0, vilket gör att ditt tips var sämst av allas.

Anonym sa...

Nu är det så att jinxandet kanske funkar och då behöver inte du komma med massa statistik å beräkningar. Hur kul kan det vara att va en matematisk realist?

>Lilltroll, börja släng in en tipslapp så får vi se om du tippat rätt på riktigt. I efterhand kan man alltid hävda att man tippat rätt och referera till nått mummel man haft för sig själv (hmm 1-0 nej 1-1 hmmm nej 0-3....oj vad rätt jag hade).
F ö så har det varit en miljard matcher sen "senast" du tippade rätt (i a f enligt din blogg i bloggen) så du har nog missat några resultat på vägen.