fredag, maj 25, 2007

Alibiträningens grunder

Idag startar den länge efterlängtade skolan i alibiträning, så på med pannbanden, grabba tag i cocacola-flaskan och luta er tillbaka för del 1 - Alibiträningens grunder.
Filosofi
Alibiträningen grundar sig på det faktum att ju mer tid man spenderar på gymmet, ju större och starkare borde man bli. Därför är det viktigt att förlägga så mycket tid av sitt liv som möjligt på gymmet. Detta betyder inte att man måste bli trött. Att bli trött är bara jobbigt, ja kanske rentav skadligt enligt vissa.

Mål
När du alibitränar, eller altrar, som förkortningen lyder, är målet att vara på gymmet länge utan att göra jobbiga saker. Detta kan låta som en motsägelse men är egentligen den självklaraste saken i världen. Förutom att gymmet har en skön avslappnad miljö som det är trevligt att hänga i, så är det dessutom ofta svalt där. Som grädde på moset så är det socialt accepterat, ja det ger till och med cred i vissa kretsar, att gå på gym.

Men man kan inte bara stå rakt upp och ner i gymmet och glo. Ingen gillar en gymturist och på gymmet vill man inte vara ogillad, speciellt inte om man tex går på ett fängelsegym. För att undvika att se ut som en gymturist måste man verka som att man tränar hårt, utan att egentligen göra det. Detta´är alltså alibiträningens mål.




Grundläggande alibiträning
  • Undvik alla former av konditionsträning och uppvärmning. Det är bara jobbigt och du blir snabbt trött. Dessutom ger det inte så mycket muskler och om du ändå bara vill bli smalare så ät lite mindre din tjockis.
  • Fokusera på enkla övningar för små muskler. Armar och vader är lättast att träna, medan ben och rygg skall undvikas helt. Ju färre repetitioner och ju lägre vikter - desto bättre.
  • Stretcha ofta och länge. Stretchandet är ett bra knep för att se aktiv ut när du egentligen bara står mot en vägg och vilar. Ställ dig framför en teve, luta ena armen mot en vägg och titta sedan på Top Model eller The Nanny tills du storknar.
  • Ta med dig så mycket extra saker du kan in i gymlokalen. Ta med dig väskan, jackan, en handduk och en vattenflaska. Använd sedan dessa saker för att se upptagen ut. Gå och fyll på vatten, leta efter din väska, torka alla maskiner med handduken extremt noggrant osv...
  • Se ut som att det är jobbigt fast att det inte är det. Gör en glennegrimas när du lyfter vilken liten skitvikt som helst så tror folk att det är tungt fast att det inte är det.
  • Lattja med pilatesbollarna. Pilates är lite av guds gåva till alibiträningens. Här har vi alltså en träningsform som är hur hipp som helst samtidigt som den är skön, rolig och inte jobbig nånstanns. Sätt dig på en boll, passa den mot en vägg eller ta dig en tupplur på den stora härligt mjuka pilatesbollen.
  • Hitta på andra saker att göra på gymmet. Gå och kissa, be en instruktör berätta om vilka pass som finns, knyt skorna - dvs maska som den värsta sydeuropeiska fotbollsspelare du kan tänka dig.
  • Skaffa en träningskompis. Med någon att prata med så ser du aldrig dum ut när du bara står och hänger i gymmet - du har ju både vänner och muskler, så du måste ju bara vara rätt cool ändå, eller hur! Ett problem med träningskompisar är att de ibland kan genomskåda din alibiträning och försöka pusha dig att köra hårdare. För att undvika detta så se till att prata mycket om hur strikt du kör och hur mycket tyngre allt blir när man kör så strikt som du gör. Gnäll sedan mycket på hur slarvigt de kör. Efter detta kan du alltid köra på lättare tyngder än dem, oavsett hur klena de är.

Det var alibiträningens grunder det. Ha nu en riktigt härlig gymvistelse så hörs vi i nästa avsnitt.

Avancerad Alibiträning.

....................och kom ihåg - om du behöver duscha, då har du nog kört för hårt.

5 kommentarer:

Jens sa...

Underbart :) !

FFF är inte desamma utan dig. Här görs det framsteg. Vi vet inte var det ska sluta.

Vaffaan är en glennegrimas?

Anonym sa...

Jag har bara en undran när det gäller träning och idrott.

Om man blir svettig av att spela kubb, anses det då som man har dålig kondition och bör börja träna?

I helgen spelade jag nämligen två matcher och svetten rann, det va lite obehagligt.

kurr kurr

Anonym sa...

Mängden svett har ingenting med din kondition att göra. En person med grymt bra kondition kan svettas mer än du.

Anonym sa...

Saxat från friskispressen.org:

"Varför svettas vissa mycket och andra nästan inte alls? "Därför att svettning är individuellt. Men det är också en träningssak. Hos den vältränade kommer svettningsfunktionen igång snabbt. Att det bildas en svettpöl på jympagolvet behöver alltså inte tyda på dålig kondition utan tvärtom."

Det har alltså lite med kondition att göra ändå, fast tvärtom.

Anonym sa...

Tack snälla, vilka glada nyheter!

Om jag har förstått det hela rätt så måste jag ha en fantastisk bra kondition då!

Gud va skönt, då slipper jag träna! Tjooo hoooo!

Krrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr