tisdag, maj 08, 2007

Humorn är död

Faan vad jag är trött på svensk tv-humor just nu. Tror produktionsbolagen att vi är helt dumma i huvudet?

Alltså, jag såg "Sverige dansar och ler" igår och hade väl ganska höga förväntningar, mycket pga den stjärnspäckade deltagarlistan. Men efteråt kände jag mig bara tom och hade inte skrattat mer än en gång. Man kan faan inte bara skramla ihop ett gäng gamla lustigkurrar i ett och samma program, slänga in Kristian Luuks trista fru ihop med FCZ-Tore och sen låta nån gammal kärring prata om gruppsex för att det skall kallas humor. Det är inte humor, det är bara pinsamt.
Vad hände egentligen? När dog svensk humor, kvävd av sin egen egotrippade självbild?

Kanske är det jag som är gubbig och inte förstår det nya. Men vafan, det känns inte som att det finns något ”det nya”. Inte på tv i alla fall. Istället är det samma gamla gäng som roat och oroat de senaste tio åren som fortsätter, men utan vare sig gnista eller genialitet. Hela humorkonceptet numera verkar gå ut på att säga knäppa saker med allvarlig röst, eller att låta gamla, störda eller fula människor göra något knasigt framför kameran.


TV4´s humorflaggskepp Parlamentet var kul en gång i tiden. Nu har det blivit nån sorts jävla panelbuskis där nästan samtliga deltagare är totalt förutsägbara och endast castade för att göra sin egen väl beprövade grej;
Magnus Betner skall sitta och vara bitter och dissa stureplan, Robert Gustavsson skall göra nån av sina gamla dialektalt missanpassade ”gubbar” från tiden i Killing-gänget och sopan Annika Lantz skall bara sitta och vara trög och spela bimbo, trots att det inte ingår i bimbobegreppet att man skall se ut som en sprängd jävla gås i nyllet.

Sen har vi Filip och Fredrik, som hyllats så mycket att de tycker att det räcker med att filma senila pensionärer på ett ålderdomshem ihop med Arne Weisse för att det skall vara roligt. Jag skäms faan när jag ser dem två. De har verkligen gått på myten om sig själva och är bara såååå avslappnat knasiga. Eller hur!?

Sen har vi ju Situation Magnusson, som kanske är det sämsta skit jag sett. Hur kul är det att gå runt utklädd till nån sorts misslyckad cepig Borat-kopia och göra dolda kameran-sketcher inför folk som inte ens märker att det hela är ett skämt, eftersom det hela är så i total avsaknad av poäng att Magnusson själv ser alldeles förvirrad ut efteråt.

Nä, nu får det vara slut med att gamla tv-personligheter får nya program enbart på gamla meriter. Sluta samla ihop era jävla kompisar från kändissverige bara för att kunna stå och fjanta i teve om er enda programidé är att ni är så superknasiga och kända så det blir kul automatiskt bara ni går in i ett rum där någon skriker TACK GODE GUD ATT DU ÄR HÄR. För det blir det inte. Det är bara irriterande.

Kvarteret skatan, Måns Möller, Felix Herngren och till viss del Magnus Betner håller dock fortfarande hög kvalitet, men helst av allt ser jag på Seinfeld

3 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med till fullo.

Andra "humorserier" som man behöver ta syra för att uppskatta:
Playa del Sol, ExtraExtra (din favvo Måns Möller som värd) och Hjälp (kanske världshistoriens sämsta komediserie?).

Anonym sa...

Leve blog-schmog och ner med alla andra jävla forum!

Anonym sa...

Humor och svensk TV - skojar du?
Det har inte visats något roligt på svensk TV sedan Ingvar Carlsons nuna försvann för tio år sedan!